Bir HVAC Başarısı Olmak İçin Tonlarca İpucu



HVAC sisteminizle ilgilenirken bu ipuçlarını izleyin.


Birini tamir etmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, yükleniciniz ihtiyaç duyabileceği herhangi bir bilgi olduğunda süreci kolaylaştıracaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Kondansatör ünitenizdeki birikintileri temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ünitenize neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Yapraklar düşmeye başladığında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve eğer birikinti bu hava akışını engelliyorsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış üniteyi gölgeli yerlere koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu ayrıca kışın onu sıcak tutmanıza yardımcı olur.


Evinizin tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, evinizi makul bir süre içinde yalnızca 20 derece kadar soğutur. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızı fana takın. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahip şirketler, uzun bir geçmişi işe almak daha risklidir.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi mi satın alıyorsunuz? Önce düşünülmesi gereken şeyler var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir yüklenici ile iletişime geçerek zaman kaybetmeden önce fanı ve bobini kontrol edin.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir profesyonel bazen pencereleri test edebilir ve çoğu zaman test ücretsizdir.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan iş türü konusunda deneyimli olduklarından emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri için sizden fazla ücret almaya çalışır. Bir sözleşme bu olası sorunu önleyecektir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumdan daha az hale gelir. Bu, kullanımda olmadığında ünitenizin korunmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Bu size yeni sisteminizin evinizin ortamını rahat tutmak için ihtiyaç duyduğu BTU sayısını söyler.


Hanelerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfetmek sizi şaşırtabilir. Bu, toplam elektrik faturalarınızın dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanallarınızı mühürlemek zor değildir ve sizi her ay faturalarınızdan kurtaracaktır.


Energy Star etiketli bir HVAC yüklenicisi arayın. Bu, verimlilik için EPA standartlarının gerektirdiği verimliliği sağlar. Bu, soğutma ve ısıtma maliyetleriniz söz konusu olduğunda sonunda faturalardan tasarruf edeceğiniz anlamına gelir.


Evinizdeki HVAC sistemi, rahat bir ortamın temel bileşenidir. Bakım, iyi çalışmasını sağlayan şeydir. Burada listelenen ipuçlarını kullanarak bundan kaçının.


Daha fazla oku: ucuz klima

Comments