Olmadan Devam Edemeyeceğiniz Basit HVAC Stratejileri



Bir evin HVAC sistemini her zaman çalışır durumda tutmak, bir ev sahibinin sahip olduğu en temel görevlerden biri olsa da, nasıl yapılacağından emin olmadığınız bir şey olabilir çünkü çok şey vardır. Sisteminizin bakımı veya onarımı için en iyi HVAC uzmanını öğrenmek akıllı bir ev sahibidir. Bu makale size rehberlik edecek.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi verebilmenizi sağlayacaktır.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, onarım için birisiyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını ekipmandan uzak bir yönde yönlendirin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Yağ delikleri varsa fan kondansatörünüzü yılda bir yağlayın. Bunları kaplayan kauçuk veya metal bir kapak göreceksiniz. Hafif, deterjansız SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeli yerlere koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, ünitenizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlarda çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar bir evi gerçekten makul bir süre içinde sadece yirmi derece soğutabilir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az bir avuç yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizin serinliği arasında dışarıda sıcakken bir engel görevi görür. Hatta doğru yapılırsa tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evde güneş ışığından daha az ısı varsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir yüklenici ile iletişime geçerek zaman kaybetmeden önce fanı ve bobini kontrol edin.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel de bunları sizin için ücretsiz olarak test edebilir.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Odanın her metrekaresi için 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, alanlarını toplayın.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu çok basit bir iştir ve sistemin iyi çalışmasını sağlar.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızla teşhis edecektir. Sorun tespit edildikten sonra, aynı zamanda onları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmeleri gerekir.


Üniteyi sadece köşeye yerleştirebiliyorsanız, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz iş için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava aşırı olduğunda bile, ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olmalılar.


Sizi fazla ücretlendirecek bazı müteahhitler var. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanılmadığınızda kondansatörünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC sistemi, sizin ve ailenizin evinizde rahatça dinlenmesini sağlar. Yine de yüklemek için kaliteli bir profesyonel bulmanız gerekecek. Neyse ki size bu harika bilgi verildi, böylece tüm bunlara ne eklemeniz gerektiğini bilirsiniz.


Daha fazla oku: kalorifer petek fiyatları eca

Comments