Bu Makaleyi Okuduğunuzda HVAC Çok Kolay



Bir HVAC ünitesi, birçok evde değerli bir sistemdir. Bir HVAC ünitesi, evinizin rahat bir sıcaklıkta kalmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Kurulumu ve ünitenizin bakımı için muhtemelen bir profesyonele ihtiyacınız olacaktır. Aşağıdaki ipuçları, HVAC'ınızı nasıl kullanacağınızı anlamanıza da yardımcı olacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Ünitedeki çimleri hedefleyin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Dış ünitenizi gölgeye koyun.


HVAC'nize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Soğuduktan sonra sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Bir bakım ziyareti sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, motoru ve freon seviyelerini inceleyecekler. Bu onarımlar, sisteminizin korunmasına yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Artık müşterilerin hizmet deneyimlerini paylaşmalarına izin veren birçok site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve çalışmadığınız müteahhitleri bulmak için kullanışlıdır.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu çok basit bir iştir ve ünitenizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeyi tutar.


Bir köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, hava akış yönünün duvardan uzağa değiştirilmesine izin veren bir ünite satın aldığınızdan emin olun.


Bir müteahhide deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan türden işe sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Bir HVAC yüklenicisini düşündüğünüzde daima bazı referanslar alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı, 24 saat boyunca müşterilere sunulan 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava aşırı olsa bile, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu basit kapak, kondansatörün kullanılmadığı zamanlarda daha uzun süre çalışmasını sağlar. Ünitenin gerilmesini önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bu bilgiler, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Bu üniteler, katı verimlilik yönergelerini karşılayan enerji ürünleridir. Birimler EPA tarafından değerlendirilir. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Energy Star ürünlerini ve ekipmanlarını kullanan bir HVAC müteahhitleri arayın. Bu, ürünün onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlar. Bu, soğutma ve ısıtma maliyetleriniz söz konusu olduğunda sonunda faturalardan tasarruf edeceğiniz anlamına gelir.


Sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın tadını çıkarın. İyi durumda olduklarından emin olmak için kanallara bakın. Biraz hasarlı olan kanallar, sıcak havayı korumak için daha fazla para ödemeniz gerektiğinden ısınmaya daha fazla para kazandırır.


HVAC ünitenizin size yardım etmesine yardımcı olabilirsiniz. Ünitenin doğru kurulumu alması ve doğru şekilde bakımının yapılması çok önemlidir. Genel deneyiminizi optimize etmek için bu ipuçlarını uygulayın.


Daha fazla oku: eca panel radyatör fiyatları

Comments