Hazırlık HVAC'a Geldiğinde Önemlidir




Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, evinizin önemli bir parçasıdır. Pek çok insan, doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Aşağıdaki makale, çalışma düzeninde HVAC'nizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Kondenser ünitelerinizde biriken pislikleri temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ünitenize neden olabilir.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC üniteniz zarar görebilir. Düşme sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanızdan tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli olduğu yere kadar ısınmasına asla izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede ancak yaklaşık 20 derece soğutabilir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul bir şekilde soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisine bakın.Bu, akıllıca bir karar verebilmeniz için yapmanız gerekenlere yardımcı olacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan bir müteahhit ile çalışmak riskli olabilir.


Müşterilerin hizmetler tarafından tedavi gördükleri hizmet hakkında konuşmalarına olanak tanıyan bir dizi çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, işe almak istediğiniz kişileri bulmak ve ayrıca çalışmak istemediğiniz tüm bilgileri bulmak için kullanışlıdır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten teklif aldığınızdan emin olun. Bu şekilde çok para biriktirmelisiniz. En iyi fiyatları alabilmeniz için yaklaşık 5 müteahhit arayın.


Yeni bir HVAC sistemi almayı mı düşünüyorsunuz? Önce düşünülmesi gereken şeyler var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla küçük olmaktan biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC ünitesi bir klik sesi çıkarırsa, bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir müteahhide harcamadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. Her fit kare için 20 BTU'ya ihtiyacınız olan birimi bulabilirsiniz. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, tüm kare görüntüleri birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmekte de sorun yaşamayacaktır. Neyin yanlış olduğunu anladıklarında, ellerinden geldiğince hızlı bir şekilde düzeltebilmeleri gerekir.


Bir müteahhit düşünürken daima referans isteyin.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gidebilirler, ne olursa olsun.


Dışarıda, yakıt veya malzeme ücretleri gibi ekstra şeyler için size ödeme yapacak dürüst olmayan müteahhitler var. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Bu makalenin daha önce de söylediği gibi, HVAC sisteminiz gerçekten önemli olan bir şeydir ve iyi çalıştığından emin olmalısınız. Neyse ki, az önce okuduğunuz ipuçları sizi maliyetli onarımlardan kurtarmanıza yardımcı olacaktır. Ancak onları takip etmek size kalmıştır, bu yüzden kendinizi önlenebilecek bir şeyi tamir etmek için binlerce doları harcayacak konumda bulmazsınız.


Daha fazla oku: eca hermetik şofben fiyatları

Comments