Daha İyi Anlamanıza Yardımcı Olmak İçin Hvac Hakkında Bu Harika İpuçlarını Kullanın




Birçok ev sahibi, evlerinde HVAC ünitelerine sahip olmayı sever. HVAC, evinizin sıcaklığını yıl boyunca sizin için konforlu tutmaya yardımcı olan bir ünitedir. Muhtemelen bir profesyonele ihtiyacınız olacak. İyi çalışan birkaç iyi HVAC sistemi için okumaya devam edin.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duydukları bilgileri verebilmenizi sağlayacaktır.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çim biçimlerinizi üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Genellikle kauçuk veya metal kapaklıdırlar. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için bir termostat takın.Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu basit görevler, HVAC sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu basit adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir.Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatınızı sadece fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Daha yeni bir yüklenici işe almak, önemli bir risk almak anlamına gelir.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. İyi bir deneyim yaşamış insanları aramaya değer. Bu, istenmeyen şirketlerden kaçınmanıza da yardımcı olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak çok fazla para biriktirme olasılığınız olacaktır. Ücretleri öğrenmek için en az dört veya beş farklı HVAC uzmanını arayın.


Bir soğutma ve ısıtma sistemi kurmayı mı düşünüyorsunuz? Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi çıkarıyorsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir tamirciye başvurarak zaman kaybetmeden önce kontrol edin.


Birimi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Teknoloji size yardımcı olacak ve mümkün olan en iyi seçenekleri sunabilecektir. Sorunu bildiklerinde, düzgün çalışması için hızlı bir şekilde nasıl düzelteceklerini bilmeleri gerekir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünü duvarınızdan uzaklaştırmanıza izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Bazı müteahhitler daha sonra malzemeler ve diğer ücretler gibi öğeler için sizden fazla ücret almaya çalışacaktır. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kışın koruma için kondansatör ünitenizi örtün Bu basit ipucu, kondansatörünüzün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Muhtemel bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima inceleyin.


Bu bilgi, sisteminizin olması gereken BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, enerji açısından size çok yardımcı olacaktır çünkü yatağınızda sıcakken sisteminize biraz kesinti yaşatır.


Bu enerji, çünkü verimlilik kurallarına uyuyorlar. Yönergeler ABD tarafından oluşturulmuştur ve bunlara çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Bu makalenin gösterdiği gibi, HVAC sistemleri ve yüklenicileriyle uğraşırken yardımcı olabilecek şeyler vardır. Sistemin doğru şekilde kurulduğundan, bakımının yapıldığından ve gerektiği gibi çalıştığından emin olmanız gerekir. Bu tavsiyeyi iyi kullanın ve HVAC kurulumu veya bakımı artık sorun olmayacaktır.


Daha fazla oku: eca şofben

Comments