Her Şeyi Bilen İnsanlardan Harika HVAC Fikirleri



Evde iyi çalışan bir HVAC sistemine sahip olmak keyifli olabilir. Bir HVAC sistemi arızalanırsa, çok sinir bozucu olabilir. HVAC sisteminizin bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek, ipuçlarıyla başlar, çok faydalı olacaktır.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Bir fırtınadan sonra enkaz birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında, dış HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yapraklar düşmeye başladığında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve eğer pislik bu hava akışını engelliyorsa, sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatılmalıdır. Bu, sisteminizin çalışma düzenine yardımcı olur.


Evinizdeki sıcaklığın tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi 20 derece kadar soğutamaz. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, yalnızca 80 veya daha fazlasına düşürür. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


HVAC yüklenicisine hizmet verecek iyi birini tavsiye edip edemeyeceklerini görmek için size yakın biriyle konuşun. İnsanlar size iyi bir deneyim yaşadıklarını söyleyeceklerdir, genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda hangi şirketlerden uzak durmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla teklif aldığınızdan emin olun. Ödevinizi yaparak tonlarca para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az beş yükleniciyi aramak isteyebilirsiniz.


HVAC sisteminiz için tavan arasına bir ışık bariyeri monte etmeyi düşünün. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Doğru yapılırsa tavan aralığını bile kullanabilirsiniz.


Bir HVAC sistemi kurmayı mı düşünüyorsunuz? Önce bazı şeyleri bilmeniz gerekecek. Sistemler, etkin bir şekilde soğutup ısıtabilecekleri toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla küçük olmaktan biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminiz tıkanmaya uygun değilse kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testler enerji tasarrufunda kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evde güneş ışığından daha az ısı varsa, klima ünitenizin o kadar sıkı çalışması gerekmez.


HVAC sisteminiz herhangi bir türde tıklama sesi üretiyorsa, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir müteahhide harcama yapmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Odanın metrekaresi başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, alanlarını toplayın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışır durumda kalmasına yardımcı olacaktır.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Yukarıdaki tavsiyeleri inceledikten sonra, HVAC'ın evinizde düzgün çalışmasını sağlama konusunda endişelenmenizin önemli olduğunu görebilirsiniz. Düzenli denetimlerin yapılmaması felaketle sonuçlanacaktır. Yukarıda verilen mükemmel ipuçları, HVAC sisteminizi en iyi durumda tutmanıza yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku: eca doğalgaz şofben fiyatları

Comments