HVAC Başarısı İçin Tonlarca İpucu ve Püf Noktası



Bir HVAC sisteminiz olduğunda eviniz rahat kalacaktır. Birçok ev bu sistemlerle birlikte gelirken, bir noktada yükseltmeniz veya değiştirmeniz gerekebilir. Bir HVAC sisteminde neye bakmanız gerektiğini anlamak, onarım söz konusu olduğunda size gerçekten yardımcı olabilir.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye onlara yardımcı olabilecek bilgileri verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


HVAC'nizle mücadele ediyorsanız, bir yüklenici aramadan önce evin etrafına bir göz atın. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Fan kanatlarınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında, dış HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini her yıl bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Soğuyunca dış kondansatörü kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, ünitenizin yıllarca çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için bir termostat kurun.Bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bile kontrol edilebilir.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar bir evi 20 derece kadar soğutamaz. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir.Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı hemen fan ayarına getirin. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


Çoğu çevrimiçi inceleme sitesi, müşterilerin çeşitli hizmetler ve yüklenicilerle ilgili deneyimlerini başkalarına bildirmesine izin verir. Bu, birlikte çalışmak isteyip istemediğiniz müteahhitleri bulmanın mükemmel bir yöntemidir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Bu şekilde biraz para biriktirmeniz muhtemeldir. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhit aramak istiyorsunuz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi arıyorsunuz? Dikkate alınması gereken birkaç şey var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC ünitesinden bir tıklama sesi geliyorsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir servis teknisyenini aramadan önce bakın.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Genellikle her fit kare için 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, bunların kare görüntülerini hesaplamalarınızda birleştirin.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, hava akışını duvardan uzağa yönlendirmenizi sağlayan bir ünite alın.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gelebilmeleri gerekir.


HVAC sistemleri, evinizde yapacağınız tatmin edici bir yatırım olabilir, çünkü bunu yıl boyunca konforlu hale getirirler. Yeni bir sistem almanız veya onarım aramanız gerektiğinde, bu kılavuzu aklınızda bulundurun. Yukarıda açıklanan hususları takip etmek, bir HVAC sistemi satın almak istediğinizde alacağınızdan daha bilinçli bir satın alma kararı vermenize yardımcı olabilir.


Daha fazla oku: kalorifer petek fiyatları eca

Comments