HVAC Yardımına mı ihtiyacınız var? Bu Makalede Bulunmaktadır



HVAC'nizin bozulduğunu bulmak için eve varmak oldukça üzücü olabilir. İpuçları bu süreçte size yardımcı olmak için harikadır.


Bir onarım görevlisi aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin Bu, yüklenicinizin ihtiyaç duyacağı bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olur.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenici, sisteminize aşina değilseniz size doğru bir tahmin sağlamak için zorlanacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız çok daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondansatör ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları temizleyin.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Bir fırtınadan sonra döküntü birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir ve ünitenin aşırı ısınmasına ve bozulmasına da neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerinizi üniteden uzakta farklı bir yönde hedefleyin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda en az iki kez kontrol ettirin, bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Soğuyunca dış kondansatörü kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede yaklaşık 20 derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca 80'e veya üstüne düşürecektir. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Eviniz için gerekli olan birimin boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Daha yeni bir yüklenici işe almak daha büyük bir risk alıyor olabilir.


Saygın bir HVAC ünitesi için tavsiye almak için aileniz ve arkadaşlarınızla konuşun.İnsanlar size kimlerin kaliteli bir iş çıkardığını söyleyecekler, genellikle bu bilgiyi paylaşmak isteyeceklerdir. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına olanak tanıyan bir dizi harika site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz kişileri bulmak için ve ayrıca kaçınmak istedikleriniz için kullanışlıdır.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, test masraflarını kendisi karşılamıştır.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı varsa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları sizin için test etmek için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test edebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin son derece iyi durumda kalmasını sağlamak için atılması gereken en kolay adımdır.


Bir köşede olması gerekiyorsa, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar alın.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, siz uyku gibi şeyler yaparken sisteminiz dinlenirken, yardımcı programlarda epeyce tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Hanelerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, evinizin hizmet maliyetlerinin dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın tadını çıkarın. Sık sık kanallara düzenli olarak bakın, böylece iyi durumda olduklarından emin olabilirsiniz. Bir miktar hasarı olan kanallar, alanı ısınarak ısınarak ısınma faturasında daha fazla ödemenize neden olacaktır.


Burada paylaşılan ipuçlarını kullanarak HVAC ünitenizi sağlıklı tutun. Sisteminizin çalışmadığını anlamak için uzun bir günün ardından eve gelmek sinir bozucu. Ve onarımlar için nasıl ödeme yapacağınızı anlamaya çalışmak daha da kötüdür. Bu makaledeki bilgileri kullanmak yardımcı olabilir. HVAC bakımınızı çalıştırırken bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku: en ucuz klimalar

Comments